Paprika 'Fehér' / Capsicum annuum
Korai, középnagy, bőtermő, megérve pirosodó fajta.
Választható kiszerelés:
1 tasak (2 méter vetőcsík) → 1100 Ft → szállítás egész évben, készlet szerint
|
Kép: | Név: | Választható kiszerelés: | Elérhetőség: | Egységár: |
Paprika 'Fehér' / Capsicum annuum
|
1 tasak
|
Raktáron
|
1.100,00 Ft/db
|
Leírás
Paprika 'Fehér' (Capsicum annuum): Ez a legkorábbi szabadföldi paprika fajta. Hegyes bogyói a tövön felfelé állnak. Gyorsan sárgulnak, és korán szedhetők. Később pirosra érik. Salátának, köretnek kitűnő, de ízletes friss fogyasztásra is. Termesztési idő: 20 hét.
TERMŐHELY:
Világos fekvést, de nem a tűző napot kedveli. A palánták a túl magas tápanyagtartalomra érzékenyek, elegendő a jól érett komposzt a tápanyagellátásra. Ha termesztőedénybe ültetjük, válasszunk elegendően bő méretűt.
VETÉS:
Üvegházban, vagy fóliaházban vessük február-május között. Neveljünk palántákat kb. 10-12 cm-es cserepekben, és a fagyok elmúltával ültessük szabadba. Vágjuk a vetőcsíkot a palántanevelő edény méretére, helyezzük 0,5 cm mély barázdába, takarjuk földdel, és jól öntözzük be.
Csírázási hőmérséklet: 22 - 25 oC (helyezhetjük az ablakpárkányra, a radiátor főlé).
Csírázási idő: 14 - 20 nap.
GONDOZÁS:
A virágzás után bőven öntözzük, 8 naponként komposzttal trágyázzuk. Kerüljük a klórtartalmú műtrágyákat.
BETAKARÍTÁS:
A sárga színű bogyók már szedhetők. Ha túl sokáig hagyjuk a bogyókat a tövön, a virágok és a bogyók is lehullhatnak, igaz, hogy a jól beérett bogyók sokkal ízletesebbek, és magasabb a C-vitamin tartalmuk is. Hűtőben 2 hétig tárolható, 10 oC felett.
MEGJEGYZÉS:
A fűszernövények aromájukat, lefagyasztva, jól megőrzik.
TERMESZTÉSI TANÁCS:
A fagyok előtt, az alsó bogyók éretlenül is leszedhetők, mert sötétben utóérnek.