Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Paprika 'Fehér' / Capsicum annuum

Korai, középnagy, bőtermő, megérve pirosodó fajta.

Választható kiszerelés:

1 tasak (2 méter vetőcsík) → 1100 Ft → szállítás egész évben, készlet szerint

          

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Csíráztató tálca tetővel Csíráztató tálca tetővel
99 Ft
Lebomló papírfalú tőzeghenger Lebomló papírfalú tőzeghenger
600 Ft
Trifender Pro WP termésnövelő készítmény Trifender Pro WP termésnövelő készítmény
2.230 Ft
"Florimo" Palánta és magvető föld "Florimo" Palánta és magvető föld
490 Ft

Ingyenes szállítás 50.000 Ft feletti rendelés esetén

mail Ingyenes szállítás 50.000 Ft feletti rendelés esetén

 

Kép: Név: Választható kiszerelés: Elérhetőség: Ár: Egységár: Kosárba
Paprika 'Fehér' / Capsicum annuum
1 tasak
10 db raktáron
1.100 Ft
1.100,00 Ft/db
Menny.:dbKosárba

Leírás

enlightenedPaprika 'Fehér' (Capsicum annuum): Ez a legkorábbi szabadföldi paprika fajta. Hegyes bogyói a tövön felfelé állnak. Gyorsan sárgulnak, és korán szedhetők. Később pirosra érik. Salátának, köretnek kitűnő, de ízletes friss fogyasztásra is. Termesztési idő: 20 hét.

TERMŐHELY: 

Világos fekvést, de nem a tűző napot kedveli. A palánták a túl magas tápanyagtartalomra érzékenyek, elegendő a jól érett komposzt a tápanyagellátásra. Ha termesztőedénybe ültetjük, válasszunk elegendően bő méretűt.

VETÉS: 

Üvegházban, vagy fóliaházban vessük február-május között. Neveljünk palántákat kb. 10-12 cm-es cserepekben, és a fagyok elmúltával ültessük szabadba. Vágjuk a vetőcsíkot a palántanevelő edény méretére, helyezzük 0,5 cm mély barázdába, takarjuk földdel, és jól öntözzük be.

Csírázási hőmérséklet: 22 - 25 oC (helyezhetjük az ablakpárkányra, a radiátor főlé).

Csírázási idő: 14 - 20 nap.

GONDOZÁS: 

A virágzás után bőven öntözzük, 8 naponként komposzttal trágyázzuk. Kerüljük a klórtartalmú műtrágyákat.

BETAKARÍTÁS: 

A sárga színű bogyók már szedhetők. Ha túl sokáig hagyjuk a bogyókat a tövön, a virágok és a bogyók is lehullhatnak, igaz, hogy a jól beérett bogyók sokkal ízletesebbek, és magasabb a C-vitamin tartalmuk is. Hűtőben 2 hétig tárolható, 10 oC felett.

MEGJEGYZÉS: 

A fűszernövények aromájukat, lefagyasztva, jól megőrzik.

TERMESZTÉSI TANÁCS: 

A fagyok előtt, az alsó bogyók éretlenül is leszedhetők, mert sötétben utóérnek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés