Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Paprika 'Fehér' / Capsicum annuum

Korai, középnagy, bőtermő, megérve pirosodó fajta.

Választható kiszerelés:

1 tasak (2 méter vetőcsík) → 1100 Ft → szállítás egész évben, készlet szerint

Figyelmeztető

!!!  Növények csomagolási egysége:

     dugványok → 10 db (lehet több fajta is)

     cserepes növények → lehetőleg 6 db (lehet több fajta is)

Ingyenes szállítás 50.000 Ft feletti rendelés esetén

mail Ingyenes szállítás 50.000 Ft feletti rendelés esetén

 

Kép: Név: Választható kiszerelés: Elérhetőség: Ár: Egységár: Kosárba
Paprika 'Fehér' / Capsicum annuum
1 tasak
10 db raktáron
1.100 Ft
1.100,00 Ft/db
Menny.:dbKosárba

Leírás

enlightenedPaprika 'Fehér' (Capsicum annuum): Ez a legkorábbi szabadföldi paprika fajta. Hegyes bogyói a tövön felfelé állnak. Gyorsan sárgulnak, és korán szedhetők. Később pirosra érik. Salátának, köretnek kitűnő, de ízletes friss fogyasztásra is. Termesztési idő: 20 hét.

TERMŐHELY: 

Világos fekvést, de nem a tűző napot kedveli. A palánták a túl magas tápanyagtartalomra érzékenyek, elegendő a jól érett komposzt a tápanyagellátásra. Ha termesztőedénybe ültetjük, válasszunk elegendően bő méretűt.

VETÉS: 

Üvegházban, vagy fóliaházban vessük február-május között. Neveljünk palántákat kb. 10-12 cm-es cserepekben, és a fagyok elmúltával ültessük szabadba. Vágjuk a vetőcsíkot a palántanevelő edény méretére, helyezzük 0,5 cm mély barázdába, takarjuk földdel, és jól öntözzük be.

Csírázási hőmérséklet: 22 - 25 oC (helyezhetjük az ablakpárkányra, a radiátor főlé).

Csírázási idő: 14 - 20 nap.

GONDOZÁS: 

A virágzás után bőven öntözzük, 8 naponként komposzttal trágyázzuk. Kerüljük a klórtartalmú műtrágyákat.

BETAKARÍTÁS: 

A sárga színű bogyók már szedhetők. Ha túl sokáig hagyjuk a bogyókat a tövön, a virágok és a bogyók is lehullhatnak, igaz, hogy a jól beérett bogyók sokkal ízletesebbek, és magasabb a C-vitamin tartalmuk is. Hűtőben 2 hétig tárolható, 10 oC felett.

MEGJEGYZÉS: 

A fűszernövények aromájukat, lefagyasztva, jól megőrzik.

TERMESZTÉSI TANÁCS: 

A fagyok előtt, az alsó bogyók éretlenül is leszedhetők, mert sötétben utóérnek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés