Vörös szárú mángold 'Rhubarb Chard' / Beta vulgaris
Dekoratív zöldségnövény.
Választható kiszerelés:
1 tasak (kb. 5 m hosszú sorra elegendő) → 670 Ft → szállítás egész évben, készlet szerint
|
Kép: | Név: | Választható kiszerelés: | Elérhetőség: | Ár: | Egységár: | Kosárba |
Vörös szárú mángold 'Rhubarb Chard' / Beta vulgaris
|
1 tasak
|
10 db raktáron
|
670 Ft
|
670,00 Ft/db
|
|
Leírás
Vörös szárú mángold 'Rhubarb Chard' (Beta vulgaris): Dekoratív megjelenésű fajta, rubinpiros levélnyelekkel, sötétzöld levelekkel, lilás erezettel. De az attraktív megjelenése mellett tömegesen fejleszti a nagy, jóízű leveleket. Tenyészidő: 20 hét.
TERMŐHELY:
Átlagos, tápanyagban gazdag kerti talaj megfelelő, többszöri tápanyagutánpótlás mellett.
VETÉS:
Üveg vagy fóliaházban egész évben vethető, termeszthető. Szabadföldön nyári szedésre április-májusban, őszi szedésre június-augusztus között vessük. Készítsünk 3 cm mély barázdát, 30 cm sortávolságra, és ebbe vessük ritkán, majd takarjuk.
Csírázási hőmérséklet: legalább 10-18 oC.
Csírázási idő: 15-20 nap.
GONDOZÁS:
A palántákat ültessük át 30 cm tőtávolságra. 2-3 alkalommal 40 g Volldüngerrel trágyázzuk meg, kapáljuk többször, tartsuk gyommentesen.
BETAKARÍTÁS:
Folyamatosan szedhetjük 4-6 hónapon keresztül, a fagyokig. Csak a leveleket szedjük a szárral együtt, ne az egész növényt.
MEGJEGYZÉS:
A nedvdús szárakat a spárgához hasonlóan főzzük meg, dúsítsuk felolvasztott vajjal. A leveleket a spenóthoz hasonlóan készíthetjük el. Előkészítés után mélyhűtésre alkalmas.