Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vörös szárú mángold 'Rhubarb Chard' / Beta vulgaris

Dekoratív zöldségnövény.

Választható kiszerelés:

1 tasak (kb. 5 m hosszú sorra elegendő) → 670 Ft → szállítás egész évben, készlet szerint

          

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Csíráztató tálca tetővel Csíráztató tálca tetővel
99 Ft
Lebomló papírfalú tőzeghenger Lebomló papírfalú tőzeghenger
600 Ft
Trifender Pro WP termésnövelő készítmény Trifender Pro WP termésnövelő készítmény
1.835 Ft
"Florimo" Palánta és magvető föld "Florimo" Palánta és magvető föld
490 Ft

Ingyenes szállítás 50.000 Ft feletti rendelés esetén

mail Ingyenes szállítás 50.000 Ft feletti rendelés esetén

 

Kép: Név: Választható kiszerelés: Elérhetőség: Ár: Egységár: Kosárba
Vörös szárú mángold 'Rhubarb Chard' / Beta vulgaris
1 tasak
10 db raktáron
670 Ft
670,00 Ft/db
Menny.:dbKosárba

Leírás

enlightenedVörös szárú mángold 'Rhubarb Chard' (Beta vulgaris): Dekoratív megjelenésű fajta, rubinpiros levélnyelekkel, sötétzöld levelekkel, lilás erezettel. De az attraktív megjelenése mellett tömegesen fejleszti a nagy, jóízű leveleket. Tenyészidő: 20 hét.

TERMŐHELY:

Átlagos, tápanyagban gazdag kerti talaj megfelelő, többszöri tápanyagutánpótlás mellett.

VETÉS:

Üveg vagy fóliaházban egész évben vethető, termeszthető. Szabadföldön nyári szedésre április-májusban, őszi szedésre június-augusztus között vessük. Készítsünk 3 cm mély barázdát, 30 cm sortávolságra, és ebbe vessük ritkán, majd takarjuk.

Csírázási hőmérséklet: legalább 10-18 oC.

Csírázási idő: 15-20 nap.

GONDOZÁS:

A palántákat ültessük át 30 cm tőtávolságra. 2-3 alkalommal 40 g Volldüngerrel trágyázzuk meg, kapáljuk többször, tartsuk gyommentesen.

BETAKARÍTÁS:

Folyamatosan szedhetjük 4-6 hónapon keresztül, a fagyokig. Csak a leveleket szedjük a szárral együtt, ne az egész növényt.

MEGJEGYZÉS:

A nedvdús szárakat a spárgához hasonlóan főzzük meg, dúsítsuk felolvasztott vajjal. A leveleket a spenóthoz hasonlóan készíthetjük el. Előkészítés után mélyhűtésre alkalmas.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés