Kakukkfű / Thymus vulgaris
Áttelelő, évelő fűszernövény.
Választható kiszerelés:
1 tasak (kb. 300 növényhez elegendő) → 360 Ft → szállítás egész évben, készlet szerint
|
Kép: | Név: | Választható kiszerelés: | Elérhetőség: | Egységár: |
Kakukkfű / Thymus vulgaris
|
1 tasak
|
8 db raktáron
|
360,00 Ft/db
|
Leírás
Kakukkfű (Thymus vulgaris): A hazánkban is honos kakukkfű erős aromája ínyencek kedvence. Sültek, szárnyas, gomba és paradicsom-ételek, kolbászok kedvelt ízesítője. Gyomor és légúti fertőzések estén ismert gyógyhatása is van.
TERMŐHELY:
Napos, forró, száraz fekvést kedvel, jó vízáteresztő talajt, inkább kissé homokos, mint humuszos összetétellel. De tulajdonképpen bárhol megmarad.
VETÉS:
Márciusban, védett helyen, vetőtálcába vessük, 1 cm mélyen, tömörítsük és tartsuk nedvesen a csírázásig. Tűzdeljük kisebb virágcserépbe többesével, vagy vessünk direkt tőzeghengerbe 3-4 magot. Áprilistól helybevetés is lehetséges. 16-20 oC-on csírázik, 10-15 nap alatt.
GONDOZÁS:
Augusztustól már ne tápoldatozzuk, tavasszal az elfásodott részekig vágjuk vissza. 2-3 évenként tőosztással ültessük szét, így fiatalítsuk.
BETAKARÍTÁS:
A magvetést követő évben kezdjük vágni, a nyár közepétől késő őszig vághatunk fűszeres illatú leveleket, illatuk a virágzás előtt a legintenzívebb. A leveleket szárítva, de olajba vagy ecetbe eltéve is tartósíthatjuk.
MEGJEGYZÉS:
Méhlegelő, méhek tömegesen látogatják!