Metélőpetrezselyem 'Grüne Perle' / Petroselinum crispum
Finoman bodros levelű, dekoratív, bevált fajta.
Választható kiszerelés:
1 tasak (2 méter vetőcsík) → 1100 Ft → szállítás egész évben, készlet szerint
|
Kép: | Név: | Választható kiszerelés: | Elérhetőség: | Ár: | Egységár: | Kosárba |
Metélőpetrezselyem 'Grüne Perle' / Petroselinum crispum
|
1 tasak
|
8 db raktáron
|
1.100 Ft
|
1.100,00 Ft/db
|
|
Leírás
Metélőpetrezselyem 'Grüne Perle' (Petroselinum crispum): A 'Grüne Perle' fajta finoman bodros, sötétzöld levelei, kemény szárakon, sűrű állományt képeznek. Akár friss fogyasztásra, akár konyhai felhasználásra, sokoldalúan használják. Kellemes íze mellett, magas C vitamin tartalma is frissítő hatású. Jó fagytűrése miatt szabadföldön is termeszthető. Termesztési időtartam: 20 hét.
TERMŐHELY:
Jól előkészített, mésztartalmú, nedves talajba vessük. Váltogassuk a termőhelyét, ugyanarra a helyre 5 évente ültessük, és a friss szerves trágyát kerüljük.
VETÉS:
Március-áprilisban szabadföldbe. Az előkészített talajon készítsünk 1 cm mély barázdát, ebbe fektessük a vetőcsíkot, és nedvesítsük meg. Ezután takarjuk be a talajjal, és még egyszer jól öntözzük be.
Csírázási hőmérséklet: 10-20 oC.
Csírázási idő: 15-35 nap.
GONDOZÁS:
Tartsuk gyommentesen és egyenletesen nedvesen, kerüljük a pangó vizet.
BETAKARÍTÁS:
Szinte a télbe menően is szedhetjük, fátyolfóliás takarással védhetjük a fagytól. A leveleket mindig legalul vágjuk le, de a legbelső szívleveleket hagyjuk meg.
MEGJEGYZÉS:
Hogy az ízanyagokat és vitaminokat ne veszítsük el, a petrezselymet mindig csak a főzés után adjuk az ételhez.