Petrezselyem 'Gigante d'Italia' / Petroselinum crispum
Bőtermő, egészséges, sima levelű.
Választható kiszerelés:
1 tasak (2 méter vetőcsík) → 1100 Ft → szállítás egész évben, készlet szerint
|
Kép: | Név: | Választható kiszerelés: | Elérhetőség: | Egységár: |
Petrezselyem 'Gigante d'Italia' / Petroselinum crispum
|
1 tasak
|
Raktáron
|
1.100,00 Ft/db
|
Leírás
Petrezselyem 'Gigante d'Italia' (Petroselinum crispum): A 'Gigante d'Italia', nevéhez hűen, robusztus, nagy leveleket nevel, és bőtermő. Erős, aromás íze miatt levesek, saláták és dekorációk tökéletes alkotóeleme. Termesztési idő: 20 hét.
TERMŐHELY:
Jól előkészített, meszes, nedves talajt kedvel. Ne alkalmazzunk friss szerves trágyázást, és 5 éves forgóban termesszük, tehát ugyanarra a helyre csak 5 évente kerüljön újra.
VETÉS:
Márciustól, ha a talaj már kellőképpen felmelegedett, vessük szabadföldbe. Készítsünk, a jól előkészített talajon, 0,5-1 cm mély barázdát, helyezzük bele a vetőcsíkot, nedvesítsük meg, takarjuk be földdel, és az egészet még egyszer jól öntözzük be.
Csírázási hőmérséklet: 10-20 oC.
Csírázási idő: 15-35 nap.
GONDOZÁS:
Tartsuk gyommentesen és egyenletes nedvességen, a pangó vizet kerüljük.
BETAKARÍTÁS:
Egészen a télbe hajlóan szedhetjük, fólia vagy fátyolfólia takarással még tovább is. A leveleket mindig legalul vágjuk le, de a belső szívleveleket hagyjuk meg.
MEGJEGYZÉS:
A vitaminok és ízanyagok hőérzékenyek, ezért a petrezselymet mindig csak a főzés után adjuk az ételhez.